top of page

Чисте повітря - для себе і своєї сім'ї

Оновлено: 4 трав. 2022 р.


Людська діяльність, розвиток промислового виробництва, зростання викиду шкідливих речовин негативно впливають на навколишнє середовище, змінюючи структуру повітря і зменшуючи кількість у ньому легких іонів, особливо негативних. По-справжньому чисте повітря залишилося у високогірних районах та поблизу моря. Там їх кількість дорівнює близько 20 000 на 1 см3 повітря; у зеленому гірському регіоні нашої країни ця кількість дорівнює 200–1000, а у виробничих приміщеннях – лише 10–20.


Повітря, в якому недостатньо легких іонів, називається деіонізованим. Він негативно впливає на здоров'я людини: чим вища концентрація легких негативних іонів, тим чистіше повітря. Лікарі встановили, що зменшення кількості випадків виникнення захворювань органів дихання та шлунково-кишкового тракту безпосередньо залежить від концентрації легких іонів у повітрі: чим більше іонізовано повітря, тим він чистіший і тим краще почувається людина.


Нестача легких негативних іонів негативно діє на окислювально-відновлювальні процеси. Комп'ютер утворює навколо себе електростатичне поле, яке деіонізує повітря; при нагріванні плати та корпус монітора виділяють шкідливі речовини. Електромагнітні поля, що випромінюються екранами моніторів, руйнують іонну структуру повітря. Це стосується не тільки комп'ютера – телевізор або інший електроприлад, що постійно працює, також негативно впливає на навколишнє середовище. Однак, телевізор або принтер включаються час від часу, а комп'ютер може працювати багато годин на добу.


У містах, особливо великих, завжди є проблема екології: повітря забруднене, у ньому присутні пил, формальдегіди, частки чадного газу та інші шкідливі речовини. Вони є і в приміщеннях - квартирі або офісі, де до них додається шкідлива дія електромагнітних полів, що випромінюються екраном монітора або кінескопом телевізора, мікрохвильовою піччю, радіотелефоном та іншими пристроями.


Поруч із комп'ютером повітря практично повністю деіонізовано. Це пояснюється тяжінням негативних іонів до екрану дисплея, що знаходиться під позитивним потенціалом, і відштовхуванням позитивних. З цієї причини надвечір у багатьох людей з'являються неприємні симптоми - слабкість, втома, головний біль, алергічний нежить і кашель. Імунна система людини, що у такому повітрі, постійно перебуває у режимі навантаження. Електромагнітне поле також сприяє появі про важких іонів. У природному повітрі вони практично відсутні, але в містах, повних пилу, смогу та різних синтетичних матеріалів, що притягають аероіони, їх багато. Наскільки легкі іони корисні і природні для організму людини, настільки шкідливі важкі.

У природі джерелом аероіонів є дерева хвойних порід, ультрафіолетові промені та місця дрібного дроблення води (струми, водоспади, морський берег, фонтани). У приміщеннях не тільки відсутні джерела аероіонів, але й багато важких іонів. Таке повітря шкідливе для організму людини і може викликати різні захворювання.


Виходом із положення є використання штучних (спеціальних) систем іонізації та очищення повітря, особливо необхідно у приміщеннях, де встановлені кондиціонери, комп'ютери та інша техніка.


Фахівці стверджують, що вдихання очищеного повітря (озонованого) сприяє покращенню загального самопочуття, нормалізує сон, пом'якшує алергію, знімає симптоми стресу (дратівливість та головний біль) та зміцнює імунітет. Озоноване повітря також вбиває віруси, бактерії і може використовуватися для профілактики сезонних захворювань, що передаються повітряно-краплинним шляхом (грипу та ГРВІ), також озоноване повітря очищає приміщення від диму, пліснявих грибків, бактерій, пилових кліщів, квіткового пилку, запахів, що утворюються при їжі, за наявності домашніх тварин та використання хімікатів, прибирає затхлість.


Ми будемо раді подбати про Ваш комфорт. З усіх питань, що стосуються усунення запахів та знезараження повітря, звертайтеся до наших консультантів.


Щоб точніше дізнатися про послугу, що Вас цікавить, зв'яжіться з нами по одному з телефонів або заповніть відповідну форму зворотного зв'язку у нас на сайті!

9 переглядів0 коментарів
bottom of page